052-8000755

הטעויות-הנפוצות-בקידום-אתרים

הטעויות הנפוצות בקידום אתרים 2023

הטעויות הנפוצות בקידום אתרים איך להימנע? מה לא לעשות?

היי אני איציק פייזק עוסק בקידום אתרים במנוע החיפוש גוגל 14 שנה, ובעל ניסיון
עשיר בתחום. במשך הזמן צברתי ידע רב והיום החלטתי לכתוב לכם על
הטעויות הנפוצות של מקדמי אתרים.

מה הם הטעויות?
איך להימנע מהטעויות?
ומה השתנה בשנת 2023?

כל מקדם אתר מבין את החשיבות של מילות מפתח לצורך קידום בתכני האתר,
ישנם דרכים רבות למציאת מילים או ביטויים מתאימים לקידום. ומגוון כלים ואתרים שיעזרו בבחירת הביטויים הרלוונטיים.

טעות ראשונה קידום ללא מחקר ביטויים או מילות מפתח

כאשר אני רוצה לקדם דף באתר קודם כל אני מבצע מחקר על הביטויים (מילות מפתח). מחקר ראשוני מאפשר לי לקבל מידע על התחרות למילה לקידום וכמות החיפושים למילה. לאחר קבלת הנתונים הראשונים אני יכול להחליט אלו ביטויים אני יבחר לקדם באתר. התכנים שאני יחליט לכתוב באתר צריכים לתמוך בבחירת הביטויים.

אני אוהב להשתמש בכלי מחקר ביטויים של גוגל (אדוורדס). כמובן שקיימים כלים רבים נוספים חינמיים או בתשלום. לאחר פתיחת חשבון בגוגל תוכלו להשתמש בכלי. אדוורדס מאפשר מחקר ראשוני של ביטויים גם לפי כתובת אתר. מה הכוונה כאשר אני רוצה לבדוק אתר מתחרה באלו ביטויים הוא בחר לקדם אני יכול להוסיף את כתובת האתר ולקבל את המילים בו האתר מקודם. מדריך על השימוש בכלי בקרוב.

טעות של מקדמי אתרים רבים

הטעות הנפוצה היא שימוש מוגזם בביטוי הנבחר. כמות הפעמים שמותר לחזור בדף על הביטוי המקודם. אם לדוגמה: כתבתי מאמר של 100 מילים האחוז שאני יכול להשתמש בביטוי הוא 1.9% זאת אומרת כמעט פעמיים. אם השתמשתי בביטוי המקודם לדוגמה: (שלטים לעסקים) שלוש פעמים הגזמתי אני על הרדאר של גוגל. שימו לב שהכמות הפעמים שמותר לחזור על הביטוי משתנה ומתעדכנת על ידי גוגל.

אוקי אני אסביר למה אני מתכוון בביטוי "אני על הרדאר" – אני לא מבצע פעולות שמסגירות את תהליך קידום האתר. אני לא מגיע לקצה אלא עוצר שתים שלוש שניות לפני. כן אני יכול להשתמש בביטויים קרובים או חלופיים בתוכן האתר ולנצל את היתרונות של שימוש בביטויים נוספים.

שימוש בכותרות בצורה מוגזמת או שגויה טעות נפוצה

במהלך שנותיי קיבלתי אתרים לצורך קידום ובמקרים רבים שמתי לב שבתכני האתר אין שימוש בכותרות. אין היררכיה בדף והתוכן אינו ברור. כותרות חשובות מאוד הן מסייעות להבנה מה חשוב ומה פחות. במקרים רבים בהם היו כותרות הן לא תמכו בטקסט. הכותרות היו סתמיות ולא נכונות לפסקאות. כתיבת כותרות בצורה נכונה מסבירה לגולש מה הוא הולך לקרוא. חשוב מאוד להתייחס לקורא מעבר למסך ולא לכתוב רק למנוע החיפוש. הדרך הטובה ביותר היא לכתוב בצורה של שיחה.

בחירת ביטויים לא נכונה

הטעות הזו חוזרת על עצמה המון פעמים והיא נובעת מהצורך של מקדמי אתר להשיג תנועה רבה לאתר. על מה אני מדבר? בחירת ביטויים לא נכונה, כאשר בונים אתר חדש ללא וותק, ללא קישורים, ללא ציון לדומיין. אין לאתר כוח להתקדם בביטויים תחרותיים, לכן חשוב לבחור ביטויים שיש בהם סיכוי להופיע בתוצאות החיפוש למה?

בגוגל קיימים קריטריונים רבים שאתר יופיע גבוהה בתוצאות החיפוש:

  1. כמות מבקרים באתר.
  2. זמן שהיה בדף.
  3. נטישת הגולשים בדף.
  4. הבאה לפעולה.

אלו הם רק חלק קטן מהפרמטרים שמשפיעים על מיקום הדף בתוצאות החיפוש לכן שבוחרים מילים לקידום צריך להבין בהתחלת התהליך באילו ביטויים ניתן לקדם ולהביא תנועה לאתר שתביא לזמן שהיה ולהבאה לפעולה. אם נתמקד בביטויים הנכונים נוכל בהמשך להרים את הרף ולקדם על ביטויים תחרותיים עם תנועה גדולה. אם מראש ננסה להתמקד בביטויים תחרותיים אין סיכוי שהדף יופיע בתוצאות החיפוש במקומות גבוהים ולכן לא תהיה חשיפה שתביא לכניסת מבקרים שישהו בדף ויבצעו פעולה.

הטעויות הנפוצות בקידום אתרים שיש לשים אליהם לב בשנת 2023

אז כאן חשוב מאוד לשים לב לפי הנחיית גוגל: חברות קידום ומקדמי אתרים רבים בוחרים ביטויים שאינם קשורים לתכני האתר לצורך הבאת כמות מבקרים גדולה לאתר. אם האתר שלי עוסק בקידום אתרים אורגני או קידום ממומן ופתאום שמתי לב שלביטוי "עוגיות טחינה" יש כמות חיפושים ענקית ואני יכול לפרסם פוסט או מתכון באתר שיביאו לי מבקרים נוספים. אני בעצם מטעה את הגולשים למה? גולש שמחפש מתכון לעוגיות טחינה יעדיף להיכנס לאתר שעוסק באוכל, עוגות, מתכונים ולא באתר לצורך קידום אתרים. דמיינו שאתם חנות שמוכרת מוצרים נגיד חנות אופניים ופתאום באמצע החנות ישנו דלפק של תוספות שיער לנשים מה הקשר?

כאן גוגל נכנסים לתמונה בשנת 2023 יצאה הנחייה. תוכן שלא קשור לאתר ופורסם לצורך הבאת תנועה נוספת של גולשים יגרום לענישה לדף. ענישה שיכולה להביא לענישת דומיין. גוגל החליטו להילחם בחברות ומקדמי אתרים שזיהו את הפוטנציאל של הבאת גולשים לא מהתחום.

איך אפשר עדיין להשתמש בביטויים חזקים ולא להיענש?

חשוב למצוא את הקשר בביטוי שבחרנו לאתר. אם נדע לכתוב על הנושא שבחרנו בצורה שעדיין מתאימה לגולשי האתר נוכל "ללכת בין הטיפות". אם אני ירצה לכתוב על עוגיות טחינה אני יעשה זאת בדרך שעדיין קשורה לתהליכי קידום אתר. לדוגמה: אני יכול לספר על אתר עידיתוש מתכונים שאני מקדם ועל מתכון ספציפי שעוסק בעוגיות טחינה שהביא כמות גולשים ענקית לאתר. אני יזהר בהטעיית הגולשים וינסה להיות ברור כמה שיותר שעדיין האתר שלי עוסק בקידום אתרים ולא במתכונים.

לסיום אני רוצה להדגיש שלא חובה לכתוב תכנים ארוכים של 2000 או 3000 מילה. נכון יותר לכתוב תכנים שהגולשים מחפשים וצריכים. תכנים שיחזרו אליהם שוב וישתמשו בהם. נסו להבין מתי אנו צופים בסרטונים ביוטיוב או קוראים שוב את אותו ספר כאשר אנו צריכים הדרכה. נסו לכתוב את התכנים עם מידע מועיל עם עזרה לגולש. כתבו תוכן מעניין ולא טקסט סתמי, שמרו על פיסוק נכון ותקנו שגיאות כתיב. השתדלו לנסח בצורה ברורה לכל אדם לא תמיד נכון להשתמש בשפה גבוהה.

רוצים לקבל מידע נוסף או לקדם את האתר שלכם תוכלו ליצור עמי קשר.

שמחתי להעלות את הידע שלי על הטעויות הנפוצות בקידום אתרים ומקווה שהוא יעזור לכם הקוראים ביי ביי ויום טוב.

רוצים להתקדם?

צרו קשר לקבלת הצעת מחיר

Scroll to Top
Call Now Button דילוג לתוכן